Ime: Å ifra:    Novi član?    Zaboravljena Å”ifra?

- anatomija
- astronomija
- bakteriologija
- biohemija
- biologija
- botanika
- defektologija
- eksperimenti
- elektronika
- elektrotehnika
- energetika
- entomologija
- farmacija
- fizika
- fiziologija
- genetika
- geografija
- geologija
- hemija
- informatika
- ishrana
- matematika
- maŔinstvo
- medicina
- molekularna biologija
- okeanologija
- paleontologija
- pivarstvo
- poljoprivreda
- povrtarstvo
- programi
- psihologija
- robotika
- seizmologija
- stomatologija
- svemir
- termodinamika
- veterina
- voćarstvo
- zdravstvo
- zoologija
- Ŕumarstvo

CENOVNIK
OZNAKA Cena čitanja CELOG teksta
Besplatno
1 dinar
50 dinara
100 dinara

Ukupno članova: 9069
Najnovi član: timis

Najnoviji tekstovi:

slika Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru! (Sajam zapoŔljavanja)
slika Laboratorijska oprema - tačni nazivi i vrste (hemija)
slika Efekti druÅ”tvenih mreža: status ā€“ it´s complicated (tribine)
slika Imena zanata kojima do sada niste znali značenje (etnologija)
slika Saradnja srpskih naučnika sa ruskim Rosatomom (energetika)
slika MiÅ”ko Petrović izlaže u NiÅ”u (umetnost)
slika ViŔe od 100 stranih studenata ovog leta u Beogradu (kultura)
slika Zadaci za raspust (pedagogija)
slika ŠŠ°Š“Š° ŠŸŠµŃ‚Ń€Š¾Š²Šøћ - Š Š•Š§ Š£ Š—Š‘Š•Š“Š£ (beletristika)
slika Nagrada za male srpske robotičare u Parizu (nagrade)

REGISTRUJTE SE
i ĆØitajte CELE besplatne tekstove!
Obavestite prijateljaPretraži magazin po:
priroda:::medicina
7. mart. 2010.

Bezbolno kretanje – srećan čovek


U slučaju nedostatka fizičke kulture nema odbacivanja Å”tetnih materija, javljaju se: kardiovaskularni poremećaji, hormonalna obolenja, Å”ećerna bolest, impotencija, reumatoidna oboljenja, deformacija kičmenog stuba…

Problemi statike kičme, kao i sportska traumatologija, sportske povrede i opÅ”ti oporavak u sportu, kao Å”to su hronični zamor, pretreniranost, a posebno distorzije i kontuzije, reÅ”avaju se za tri do pet dana u Centru za intenzivnu rehabilitaciju u Skoplju, smeÅ”tenom u hotelu "Ambasador". Takođe, i hemoroidi se uspeÅ”no reÅ”avaju samo jednom terapijom, odnosno u težim slučajevima nakon 6 terapija i to bez gledanja hemoroida, traženjem problema na nivou medula spinalis, kao poremećaja funkcionalne cirkulacije kičme.
          Bolest hemoroida je dosta česta, a manifestuje se izazivanjem zastoja krvi u analnoj regiji, koja mora da se mobilizira kako bi se istisnula krv. I to tako Å”to se, najpre traži izvorni problem odakle dolazi do zastoja krvi u analnoj regiji. Posle toga sledi specijalni program ishrane, vežbi i lekova, kao i specijalna mast, koja se proizvodi u pomenutom Centru i deluje na cirkulaciju krvi u analnoj regiji, čime se postižu odlični efekti u lečenju. potvrđuje za sajt znanje.rs prof.dr Angel Džambazovski, subspecijalista za medicinsku kineziologiju i antropologiju, hiropraktiku i kliničku biomehaniku, koji je dugo Å”ef Katedre za antropoloÅ”ku kineziologiju i teoriju na Institutu za antropoloÅ”ku kineziologiju u Skoplju.

Čudotvorna mast


      "Ce-spor", centar za sportsku relaksaciju uskoro će biti otvoren i u Beogradu na Banovom brdu i u Ulici kneza Mihaila, gde će prof.dr Džambazovski sa svojim saradnicima primenjivati estetsku i ortopedsku kineziologiju, kao i razne tehnike za reÅ”avanje svih deformacija kičme, specijalne metode za regulisanje deformacija kičme preko termoterapije, manuelne medicine, hiropraktiku i ortopedsku kineziologiju-fizioterapiju. Na taj način i naÅ”i sugrađani će moći svoje zdravstvene probleme da reÅ”e za 6-10 terapija, odnosno ekstremno teÅ”ke za 10-12 terapija. Tom prilikom, uvaženi profesor će predstaviti i svoj čudotvorni lek "Džambo" gel za lečenje spondiloze, diskopatije, hemoroida, reumatoidne i degenerativne promene, naruÅ”enu cirkulaciju krvi usled Å”ećerne bolesti, reumatoidnih bolova, diskushernije i svih traumatskih povreda. Lek nema kontraindikacije, a klinički je testiran 20. godina.

          Prema njegovim rečima, jedno od učestalih zdravstvenih tegoba danaÅ”njeg čoveka su i deformiteti kičme, Å”to se ogleda u njenom loÅ”em telesnom držanju. Uzroci mogu biti nasledne genetske predispozicije, ali joÅ” viÅ”e nedovoljna fizička aktivnosti, te preterivanje u uzimanju hemijskih preparata. Primera radi, prema statističkim podacima loÅ”e telesno držanje ima, čak 70 odsto omladine na Balkanu, zbog slabe muskulature i neodgovarajućeg položaja sedenja za kompjuterom i u Å”kolskoj klupi.Odrasli, takođe veći deo vremena provedu u kancelariji u savijenom položaju, usled čega se javlja disbalans kičmenih prÅ”ljenova.
          Čovek predstavlja deo prirode, te je kao takav rođen da živi i Å”eta se u prirodi, a ne u urbanizovanim kvartovima gde je nestao fizički napor, koji se mora dopuniti veÅ”tačkim formama kretanja. Otuda, svako ko se kreće s naporom, zapravo ima funkcionalne poteÅ”koće. Drugim rečima, nesposobnost organizma da dostavi krv gde je potrebno, utiče na pojavu raznih oboljenja kao Å”to su: kardiovaskularna, Å”ećerna bolest, impotencija, kičmena deformacija (skolioza, kifoza, spuÅ”tena stopala, deformacija grudnog koÅ”a), degenerativna oboljenja (spondiloza), te osteoporoza, zatim oboljenja ramenog zgloba ili različite neuroze sa neurovegetativnim poremećajima, psihički poremećaji…
          Naravno, koja će bolest pogoditi čoveka, potpuno je individualno na Å”ta ukazuju savremena medicina, alternativci, antropokineziologija, nauka o kretanju, reumatologija, savremena fizikalna medicina, ortopedija i patokineziologija. Pritom, valja imati u vidu da do deformacije dovodi i visoka kalorična ishrana (Å”ećer, čokolada, beli hleb), umesto koje se preporučuju namirnice bogate celulozom, vitaminima, kalcijumom, kalijumom, zatim zrnasta hrana, kukuruz, pÅ”enica, pirinač, orast, bademi, tikva, pasulj, razne semenke iz povrća, te voće i povrće kao prava organska hrana.

Angel Džambazovski

Profesor dr Džambazovski je je joŔ 1990.godine napisao "KinezioloŔku medicinu", knjigu na 700 strana o medicinskoj kineziologiji, intenzivnoj rehabilitaciji i oporavak u sportu i predstavlja prvu takvu knjigu na Balkanu i u Evropi. Inače, on je viziting profesor u mnogim sportskim fakultetima i medicinskim centrima na Balkanu i u Evropi, sa počasnim zvanjem doktora honorisa kauza, jednim od najviŔih u nauci i pretposlednjim zvanjem koje daje i preduslov da se stigne do Nobelove nagrade. Dobitnik je viŔe nagrade za najhumanijeg doktora u Makedoniji, a proglaŔen je i za prvih 200 profesora Anglijskog Univerziteta Kembridž. Studirao je na Fakultetu za kliničku kineziterapiju u Moskvi i Sofiji, zavrŔio je Fakultet za fizičku kulturu, magistrirao na rehabilitaciji srca u Zagrebu, a doktorirao u Beogradu gde je njegova doktorska disertacija oporavak u sportu "Intenzivna rehabilitacija mekih tkiva sportskih povreda" bila proglaŔena za inovaciju u sportskoj traumatologii i oporavku u sportu. U Švajcarskoj je radio 17.godina gde je specijalizirao hiropraktiku, manuelnu medicinu i ortopedsku kineziologiju, a bio je i Ŕef na Institut za intenzivna fizikalna terapija sa hiropraktikom. Radio je kao Ŕef katedre za AntropoloŔke kineziologije i teorije sporta na Skopskom Univerzitetu. Osnivač je i Ŕef Centra za kičmene deformacije i intenzivni oporavak sa hiropraktiku u Skoplju gde i danas radi.

          Zahvaljujući kvalitetnoj ishrani, regulisanje volumena i mase telesne težine, udružene sa fizičkim aktivnostima - ljudima ne bi bila toliko potrebna interna medicina, kardiologija, kardiohirurgija i druge medicinske grane, tvrdi prof.dr Džambazovski, dodajući da fizički napor povećava protok krvi i kiseonika, a otrove oslobađa znojenjem: "Svaki bolesni patofizioloÅ”ki proces je rezultat naruÅ”ene prohodnosti krvi". Svestan smelosti ove izjave, on je odmah potkrepljuje podatkom da u slučaju hipokinezije (nedostatka fizičke kulture) nema odbacivanja Å”tetnih materija, tako da se javljaju kardiovaskularni poremećaji, Å”ećerna bolest, reumatoidna oboljenja, deformacija kičmenog stuba, izliv krvi u mozgu, povećanje krvnog pritiska, impotencija i sve vrste hormonalnih oboljenja.
          ZaÅ”to bi se, recimo visok krvni pritisak lečio hemijskim sredstvima, koja utiču na smanjenje čovekovog bioloÅ”kog veka, umesto fizičkim vežbama, pita prof.dr Džambazovski i podvlači da "nikada nije kasno da se poremećaj vrati u normalno stanje, samo ukoliko postoji želja pacijenta i terapeuta".
          Svaka bolest može da se izleči onako kako je doÅ”la, samo je potrebno da postoji velika lična volja i uzajamna saradnja pacijenta i terapeuta. S druge strane, zdravlje je lična stvar svakog pacijenta, jer se lekar u fizioterapeutskom smislu javlja samo kao savetnik svog pacijenta, tako da ako on sam neÅ”to ne preduzme i ne izreguliÅ”e poremećaj koji je nastao u organizmu, teÅ”ko se može odstraniti bilo koje oboljenje.
          Konačno, Å”ta je zdravlje drugo nego situacija u kojoj organizam postiže ravnotežu sa okolinom, socijalnim faktorom i ishranom, uz poÅ”tovanje principa aktivnog rada i odmora. Takođe, valja imati u vidu da se zdrava nacija najbolje stvara u zdravoj državi u kojoj nema socijanih problema, zaključuje prof.dr Džambazovski.

Jasmina VujadinovićZasad nema komentara na ovaj tekst!AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTražim znanje
obuka20
administracija01

Najnoviji blogovi:

08. 02. 2015.
StaniÅ”a Krsmanović
- NEZNAM, NEŽELIM, NEMOGU: Ovo su najveće greÅ”ke u pravopisu srpskog, hrvatskog, bosanskog ili ma-kako-ga-zvali jeziku
17. 01. 2015.
StaniÅ”a Krsmanović
- 5 istina koje znaju samo mentalno snažne osobe
22. 12. 2014.
StaniÅ”a Krsmanović
- Boris Dežulović: Adio pameti
04. 12. 2014.
Anita Momčilović
- "Noć knjige" 12. decembra 2014. od 17 do 24h
04. 11. 2014.
Anita Momčilović
- UspeÅ”no zavrÅ”en 59. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu
03. 09. 2014.
StaniÅ”a Krsmanović
- Шта је полуинтелектуалац?
14. 07. 2014.
- Gde su ljudi?
12. 07. 2014.
SiniÅ”a Stamatović
- Multi Language - Univerzalni rečnik reči
16. 06. 2014.
- LUK I LIRA
12. 06. 2014.
- SCIENTIA SEXUALIS
VaÅ” ID :
Prisutni na sajtu:


 


Ukupno prisutno na sajtu: 6
Prijavljeni: 0 ||| Gosti: 6
Ā© 1999. - 2018.
Digitalna Srbija pravi
1Sva prava zadržana ||| All rights reserved