Ime: Šifra:    Novi član?    Zaboravljena šifra?

- Fizička hemija
- Kosmonautika
- anatomija
- arhitektura
- astronomija
- bakteriologija
- biohemija
- biologija
- botanika
- defektologija
- ekologija
- eksperimenti
- elektronika
- elektrotehnika
- energetika
- entomologija
- farmacija
- fizika
- fiziologija
- genetika
- geografija
- geologija
- građevinarstvo
- hemija
- industrija
- informatika
- ishrana
- matematika
- mašinstvo
- medicina
- molekularna biologija
- okeanologija
- paleontologija
- pivarstvo
- poljoprivreda
- povrtarstvo
- programi
- programiranje
- psihologija
- robotika
- seizmologija
- stomatologija
- svemir
- tehnologija
- termodinamika
- veterina
- voćarstvo
- vreme
- zdravlje
- zdravstvo
- zoologija
- šumarstvo

CENOVNIK
OZNAKA Cena čitanja CELOG teksta
Besplatno
1 dinar
50 dinara
100 dinara

Ukupno članova: 9112
Najnovi član: uros:dd

Najnoviji tekstovi:

slika Naučni piknik u Arboretumu Šumarskog fakulteta u Beogradu (Festival nauke)
slika Такмичење из програмирања за ученике основних шола (programiranje)
slika Besplatne diskusije S2S iz informacione tehnologije (informatika)
slika Škola u veselim bojama, izvanredan projekat uređenja prostora u OŠ “Filip Kljajić Fića” (škole)
slika Letelica Indije sletela na Mesec (Kosmonautika)
slika Некада је градила Нови Београд, а сада у 101. Вера још трага за новим знањима (ličnosti)
slika Kako prevazići opsesivne misli? (psihologija)
slika Nova knjiga Radovana Lazarevića "Nož Marine R" (književnost)
slika Počeo Festival nauke u sklopu Sajma nauke i tehnike (Festival nauke)
slika Da Festivan nauke bude - BESPLATAN za djake! (Festival nauke)

REGISTRUJTE SE
i čitajte CELE besplatne tekstove!
Obavestite prijatelja
Pretraži magazin po:
priroda:::medicina
7. mart. 2010.

Bezbolno kretanje srećan čovek


U slučaju nedostatka fizičke kulture nema odbacivanja štetnih materija, javljaju se: kardiovaskularni poremećaji, hormonalna obolenja, šećerna bolest, impotencija, reumatoidna oboljenja, deformacija kičmenog stuba

Problemi statike kičme, kao i sportska traumatologija, sportske povrede i opšti oporavak u sportu, kao što su hronični zamor, pretreniranost, a posebno distorzije i kontuzije, rešavaju se za tri do pet dana u Centru za intenzivnu rehabilitaciju u Skoplju, smeštenom u hotelu "Ambasador". Takođe, i hemoroidi se uspešno rešavaju samo jednom terapijom, odnosno u težim slučajevima nakon 6 terapija i to bez gledanja hemoroida, traženjem problema na nivou medula spinalis, kao poremećaja funkcionalne cirkulacije kičme.
          Bolest hemoroida je dosta česta, a manifestuje se izazivanjem zastoja krvi u analnoj regiji, koja mora da se mobilizira kako bi se istisnula krv. I to tako što se, najpre traži izvorni problem odakle dolazi do zastoja krvi u analnoj regiji. Posle toga sledi specijalni program ishrane, vežbi i lekova, kao i specijalna mast, koja se proizvodi u pomenutom Centru i deluje na cirkulaciju krvi u analnoj regiji, čime se postižu odlični efekti u lečenju. potvrđuje za sajt znanje.rs prof.dr Angel Džambazovski, subspecijalista za medicinsku kineziologiju i antropologiju, hiropraktiku i kliničku biomehaniku, koji je dugo šef Katedre za antropološku kineziologiju i teoriju na Institutu za antropološku kineziologiju u Skoplju.

Čudotvorna mast


      "Ce-spor", centar za sportsku relaksaciju uskoro će biti otvoren i u Beogradu na Banovom brdu i u Ulici kneza Mihaila, gde će prof.dr Džambazovski sa svojim saradnicima primenjivati estetsku i ortopedsku kineziologiju, kao i razne tehnike za rešavanje svih deformacija kičme, specijalne metode za regulisanje deformacija kičme preko termoterapije, manuelne medicine, hiropraktiku i ortopedsku kineziologiju-fizioterapiju. Na taj način i naši sugrađani će moći svoje zdravstvene probleme da reše za 6-10 terapija, odnosno ekstremno teške za 10-12 terapija. Tom prilikom, uvaženi profesor će predstaviti i svoj čudotvorni lek "Džambo" gel za lečenje spondiloze, diskopatije, hemoroida, reumatoidne i degenerativne promene, narušenu cirkulaciju krvi usled šećerne bolesti, reumatoidnih bolova, diskushernije i svih traumatskih povreda. Lek nema kontraindikacije, a klinički je testiran 20. godina.

          Prema njegovim rečima, jedno od učestalih zdravstvenih tegoba današnjeg čoveka su i deformiteti kičme, što se ogleda u njenom lošem telesnom držanju. Uzroci mogu biti nasledne genetske predispozicije, ali još više nedovoljna fizička aktivnosti, te preterivanje u uzimanju hemijskih preparata. Primera radi, prema statističkim podacima loše telesno držanje ima, čak 70 odsto omladine na Balkanu, zbog slabe muskulature i neodgovarajućeg položaja sedenja za kompjuterom i u školskoj klupi.Odrasli, takođe veći deo vremena provedu u kancelariji u savijenom položaju, usled čega se javlja disbalans kičmenih pršljenova.
          Čovek predstavlja deo prirode, te je kao takav rođen da živi i šeta se u prirodi, a ne u urbanizovanim kvartovima gde je nestao fizički napor, koji se mora dopuniti veštačkim formama kretanja. Otuda, svako ko se kreće s naporom, zapravo ima funkcionalne poteškoće. Drugim rečima, nesposobnost organizma da dostavi krv gde je potrebno, utiče na pojavu raznih oboljenja kao što su: kardiovaskularna, šećerna bolest, impotencija, kičmena deformacija (skolioza, kifoza, spuštena stopala, deformacija grudnog koša), degenerativna oboljenja (spondiloza), te osteoporoza, zatim oboljenja ramenog zgloba ili različite neuroze sa neurovegetativnim poremećajima, psihički poremećaji
          Naravno, koja će bolest pogoditi čoveka, potpuno je individualno na šta ukazuju savremena medicina, alternativci, antropokineziologija, nauka o kretanju, reumatologija, savremena fizikalna medicina, ortopedija i patokineziologija. Pritom, valja imati u vidu da do deformacije dovodi i visoka kalorična ishrana (šećer, čokolada, beli hleb), umesto koje se preporučuju namirnice bogate celulozom, vitaminima, kalcijumom, kalijumom, zatim zrnasta hrana, kukuruz, pšenica, pirinač, orast, bademi, tikva, pasulj, razne semenke iz povrća, te voće i povrće kao prava organska hrana.

Angel Džambazovski

Profesor dr Džambazovski je je još 1990.godine napisao "Kineziološku medicinu", knjigu na 700 strana o medicinskoj kineziologiji, intenzivnoj rehabilitaciji i oporavak u sportu i predstavlja prvu takvu knjigu na Balkanu i u Evropi. Inače, on je viziting profesor u mnogim sportskim fakultetima i medicinskim centrima na Balkanu i u Evropi, sa počasnim zvanjem doktora honorisa kauza, jednim od najviših u nauci i pretposlednjim zvanjem koje daje i preduslov da se stigne do Nobelove nagrade. Dobitnik je više nagrade za najhumanijeg doktora u Makedoniji, a proglašen je i za prvih 200 profesora Anglijskog Univerziteta Kembridž. Studirao je na Fakultetu za kliničku kineziterapiju u Moskvi i Sofiji, završio je Fakultet za fizičku kulturu, magistrirao na rehabilitaciji srca u Zagrebu, a doktorirao u Beogradu gde je njegova doktorska disertacija oporavak u sportu "Intenzivna rehabilitacija mekih tkiva sportskih povreda" bila proglašena za inovaciju u sportskoj traumatologii i oporavku u sportu. U Švajcarskoj je radio 17.godina gde je specijalizirao hiropraktiku, manuelnu medicinu i ortopedsku kineziologiju, a bio je i šef na Institut za intenzivna fizikalna terapija sa hiropraktikom. Radio je kao šef katedre za Antropološke kineziologije i teorije sporta na Skopskom Univerzitetu. Osnivač je i šef Centra za kičmene deformacije i intenzivni oporavak sa hiropraktiku u Skoplju gde i danas radi.

          Zahvaljujući kvalitetnoj ishrani, regulisanje volumena i mase telesne težine, udružene sa fizičkim aktivnostima - ljudima ne bi bila toliko potrebna interna medicina, kardiologija, kardiohirurgija i druge medicinske grane, tvrdi prof.dr Džambazovski, dodajući da fizički napor povećava protok krvi i kiseonika, a otrove oslobađa znojenjem: "Svaki bolesni patofiziološki proces je rezultat narušene prohodnosti krvi". Svestan smelosti ove izjave, on je odmah potkrepljuje podatkom da u slučaju hipokinezije (nedostatka fizičke kulture) nema odbacivanja štetnih materija, tako da se javljaju kardiovaskularni poremećaji, šećerna bolest, reumatoidna oboljenja, deformacija kičmenog stuba, izliv krvi u mozgu, povećanje krvnog pritiska, impotencija i sve vrste hormonalnih oboljenja.
          Zašto bi se, recimo visok krvni pritisak lečio hemijskim sredstvima, koja utiču na smanjenje čovekovog biološkog veka, umesto fizičkim vežbama, pita prof.dr Džambazovski i podvlači da "nikada nije kasno da se poremećaj vrati u normalno stanje, samo ukoliko postoji želja pacijenta i terapeuta".
          Svaka bolest može da se izleči onako kako je došla, samo je potrebno da postoji velika lična volja i uzajamna saradnja pacijenta i terapeuta. S druge strane, zdravlje je lična stvar svakog pacijenta, jer se lekar u fizioterapeutskom smislu javlja samo kao savetnik svog pacijenta, tako da ako on sam nešto ne preduzme i ne izreguliše poremećaj koji je nastao u organizmu, teško se može odstraniti bilo koje oboljenje.
          Konačno, šta je zdravlje drugo nego situacija u kojoj organizam postiže ravnotežu sa okolinom, socijalnim faktorom i ishranom, uz poštovanje principa aktivnog rada i odmora. Takođe, valja imati u vidu da se zdrava nacija najbolje stvara u zdravoj državi u kojoj nema socijanih problema, zaključuje prof.dr Džambazovski.

Jasmina Vujadinović
AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTražim znanje

Najnoviji blogovi:

18. 10. 2022.
Vladan
- Koji su idealni uslovi za rast svekrvinog jezika?
22. 09. 2022.
Vladan
- Šta učiniti kada vam se pred važan događaj pojavi herpes na usni?
30. 06. 2022.
Vladan
- Da li imate isti ukus kao kraljica Elizabeta pri izboru kućnih ljubimaca?
07. 06. 2022.
Vladan
- Prag - najstarija evropska prestonica posmatrana iz drugog ugla
21. 08. 2021.
Vladan
- Kako skuvati savršen pirinač na ringli šporeta?
16. 08. 2021.
Vladan
- Da li sasi voda zaista ubrzava mršavljenje?
29. 03. 2021.
Vladan
- Kako rade Internet pretraživači?
29. 12. 2020.
Vladan
- Šta radi armirač?
30. 11. 2020.
Vladan
- Kako „pasivne kuće“ doprinose energetskoj efikasnosti
23. 11. 2020.
Vladan
- Stvari koje bi trebali da znate ukoliko nameravate da započnete proizvodnju organske hrane
Vaš ID :
Prisutni na sajtu:


 


Ukupno prisutno na sajtu: 27
Prijavljeni: 0 ||| Gosti: 27
© 1999. - 2024.
Digitalna Srbija pravi
Sva prava zadržana ||| All rights reserved
-||-