Ime: ┼áifra:    Novi ─Źlan?    Zaboravljena ┼íifra?

- anatomija
- arhitektura
- astronomija
- bakteriologija
- biohemija
- biologija
- botanika
- defektologija
- eksperimenti
- elektronika
- elektrotehnika
- energetika
- entomologija
- farmacija
- fizika
- fiziologija
- genetika
- geografija
- geologija
- gra─Ĺevinarstvo
- hemija
- informatika
- ishrana
- matematika
- mašinstvo
- medicina
- molekularna biologija
- okeanologija
- paleontologija
- pivarstvo
- poljoprivreda
- povrtarstvo
- programi
- psihologija
- robotika
- seizmologija
- stomatologija
- svemir
- termodinamika
- veterina
- vo─çarstvo
- zdravstvo
- zoologija
- šumarstvo

CENOVNIK
OZNAKA Cena ─Źitanja CELOG teksta
Besplatno
1 dinar
50 dinara
100 dinara

Ukupno ─Źlanova: 9075
Najnovi ─Źlan: kokobrajs

Najnoviji tekstovi:

slika "Tragovi duše" za jedno veliko - Hvala (promocija)
slika Koliko se znanje o arhitekturi i gra─Ĺevini menjalo od antike? (arhitektura)
slika Novogodi┼ínji poklon za na┼íe ─Źitaoce (poklon)
slika Kad se u─Źi najva┼żnije je koncentrisati se na zadati problem (takmi─Źenja)
slika Kinezi napravili providan autoput (gradjevinarstvo)
slika Ovo su naj─Źvr┼í─çi materijali koji se koriste u gra─Ĺevinarstvu i industriji (gra─Ĺevinarstvo)
slika Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru! (Sajam zapošljavanja)
slika Laboratorijska oprema - ta─Źni nazivi i vrste (hemija)
slika Efekti dru┼ítvenih mre┼ża: status ÔÇô it´s complicated (tribine)
slika Imena zanata kojima do sada niste znali zna─Źenje (etnologija)

REGISTRUJTE SE
i ├Ęitajte CELE besplatne tekstove!
Obavestite prijateljaPretra┼żi magazin po:
priroda:::medicina
7. mart. 2010.

Bezbolno kretanje ľ sre─çan ─Źovek


U slu─Źaju nedostatka fizi─Źke kulture nema odbacivanja ┼ítetnih materija, javljaju se: kardiovaskularni poreme─çaji, hormonalna obolenja, ┼íe─çerna bolest, impotencija, reumatoidna oboljenja, deformacija ki─Źmenog stubaů

Problemi statike ki─Źme, kao i sportska traumatologija, sportske povrede i op┼íti oporavak u sportu, kao ┼íto su hroni─Źni zamor, pretreniranost, a posebno distorzije i kontuzije, re┼íavaju se za tri do pet dana u Centru za intenzivnu rehabilitaciju u Skoplju, sme┼ítenom u hotelu "Ambasador". Tako─Ĺe, i hemoroidi se uspe┼íno re┼íavaju samo jednom terapijom, odnosno u te┼żim slu─Źajevima nakon 6 terapija i to bez gledanja hemoroida, tra┼żenjem problema na nivou medula spinalis, kao poreme─çaja funkcionalne cirkulacije ki─Źme.
          Bolest hemoroida je dosta ─Źesta, a manifestuje se izazivanjem zastoja krvi u analnoj regiji, koja mora da se mobilizira kako bi se istisnula krv. I to tako ┼íto se, najpre tra┼żi izvorni problem odakle dolazi do zastoja krvi u analnoj regiji. Posle toga sledi specijalni program ishrane, ve┼żbi i lekova, kao i specijalna mast, koja se proizvodi u pomenutom Centru i deluje na cirkulaciju krvi u analnoj regiji, ─Źime se posti┼żu odli─Źni efekti u le─Źenju. potvr─Ĺuje za sajt znanje.rs prof.dr Angel D┼żambazovski, subspecijalista za medicinsku kineziologiju i antropologiju, hiropraktiku i klini─Źku biomehaniku, koji je dugo ┼íef Katedre za antropolo┼íku kineziologiju i teoriju na Institutu za antropolo┼íku kineziologiju u Skoplju.

─îudotvorna mast


      "Ce-spor", centar za sportsku relaksaciju uskoro ─çe biti otvoren i u Beogradu na Banovom brdu i u Ulici kneza Mihaila, gde ─çe prof.dr D┼żambazovski sa svojim saradnicima primenjivati estetsku i ortopedsku kineziologiju, kao i razne tehnike za re┼íavanje svih deformacija ki─Źme, specijalne metode za regulisanje deformacija ki─Źme preko termoterapije, manuelne medicine, hiropraktiku i ortopedsku kineziologiju-fizioterapiju. Na taj na─Źin i na┼íi sugra─Ĺani ─çe mo─çi svoje zdravstvene probleme da re┼íe za 6-10 terapija, odnosno ekstremno te┼íke za 10-12 terapija. Tom prilikom, uva┼żeni profesor ─çe predstaviti i svoj ─Źudotvorni lek "D┼żambo" gel za le─Źenje spondiloze, diskopatije, hemoroida, reumatoidne i degenerativne promene, naru┼íenu cirkulaciju krvi usled ┼íe─çerne bolesti, reumatoidnih bolova, diskushernije i svih traumatskih povreda. Lek nema kontraindikacije, a klini─Źki je testiran 20. godina.

          Prema njegovim re─Źima, jedno od u─Źestalih zdravstvenih tegoba dana┼ínjeg ─Źoveka su i deformiteti ki─Źme, ┼íto se ogleda u njenom lo┼íem telesnom dr┼żanju. Uzroci mogu biti nasledne genetske predispozicije, ali jo┼í vi┼íe nedovoljna fizi─Źka aktivnosti, te preterivanje u uzimanju hemijskih preparata. Primera radi, prema statisti─Źkim podacima lo┼íe telesno dr┼żanje ima, ─Źak 70 odsto omladine na Balkanu, zbog slabe muskulature i neodgovaraju─çeg polo┼żaja sedenja za kompjuterom i u ┼íkolskoj klupi.Odrasli, tako─Ĺe ve─çi deo vremena provedu u kancelariji u savijenom polo┼żaju, usled ─Źega se javlja disbalans ki─Źmenih pr┼íljenova.
          ─îovek predstavlja deo prirode, te je kao takav ro─Ĺen da ┼żivi i ┼íeta se u prirodi, a ne u urbanizovanim kvartovima gde je nestao fizi─Źki napor, koji se mora dopuniti ve┼íta─Źkim formama kretanja. Otuda, svako ko se kre─çe s naporom, zapravo ima funkcionalne pote┼íko─çe. Drugim re─Źima, nesposobnost organizma da dostavi krv gde je potrebno, uti─Źe na pojavu raznih oboljenja kao ┼íto su: kardiovaskularna, ┼íe─çerna bolest, impotencija, ki─Źmena deformacija (skolioza, kifoza, spu┼ítena stopala, deformacija grudnog ko┼ía), degenerativna oboljenja (spondiloza), te osteoporoza, zatim oboljenja ramenog zgloba ili razli─Źite neuroze sa neurovegetativnim poreme─çajima, psihi─Źki poreme─çajiů
          Naravno, koja ─çe bolest pogoditi ─Źoveka, potpuno je individualno na ┼íta ukazuju savremena medicina, alternativci, antropokineziologija, nauka o kretanju, reumatologija, savremena fizikalna medicina, ortopedija i patokineziologija. Pritom, valja imati u vidu da do deformacije dovodi i visoka kalori─Źna ishrana (┼íe─çer, ─Źokolada, beli hleb), umesto koje se preporu─Źuju namirnice bogate celulozom, vitaminima, kalcijumom, kalijumom, zatim zrnasta hrana, kukuruz, p┼íenica, pirina─Ź, orast, bademi, tikva, pasulj, razne semenke iz povr─ça, te vo─çe i povr─çe kao prava organska hrana.

Angel D┼żambazovski

Profesor dr D┼żambazovski je je jo┼í 1990.godine napisao "Kineziolo┼íku medicinu", knjigu na 700 strana o medicinskoj kineziologiji, intenzivnoj rehabilitaciji i oporavak u sportu i predstavlja prvu takvu knjigu na Balkanu i u Evropi. Ina─Źe, on je viziting profesor u mnogim sportskim fakultetima i medicinskim centrima na Balkanu i u Evropi, sa po─Źasnim zvanjem doktora honorisa kauza, jednim od najvi┼íih u nauci i pretposlednjim zvanjem koje daje i preduslov da se stigne do Nobelove nagrade. Dobitnik je vi┼íe nagrade za najhumanijeg doktora u Makedoniji, a progla┼íen je i za prvih 200 profesora Anglijskog Univerziteta Kembrid┼ż. Studirao je na Fakultetu za klini─Źku kineziterapiju u Moskvi i Sofiji, zavr┼íio je Fakultet za fizi─Źku kulturu, magistrirao na rehabilitaciji srca u Zagrebu, a doktorirao u Beogradu gde je njegova doktorska disertacija oporavak u sportu "Intenzivna rehabilitacija mekih tkiva sportskih povreda" bila progla┼íena za inovaciju u sportskoj traumatologii i oporavku u sportu. U ┼ávajcarskoj je radio 17.godina gde je specijalizirao hiropraktiku, manuelnu medicinu i ortopedsku kineziologiju, a bio je i ┼íef na Institut za intenzivna fizikalna terapija sa hiropraktikom. Radio je kao ┼íef katedre za Antropolo┼íke kineziologije i teorije sporta na Skopskom Univerzitetu. Osniva─Ź je i ┼íef Centra za ki─Źmene deformacije i intenzivni oporavak sa hiropraktiku u Skoplju gde i danas radi.

          Zahvaljuju─çi kvalitetnoj ishrani, regulisanje volumena i mase telesne te┼żine, udru┼żene sa fizi─Źkim aktivnostima - ljudima ne bi bila toliko potrebna interna medicina, kardiologija, kardiohirurgija i druge medicinske grane, tvrdi prof.dr D┼żambazovski, dodaju─çi da fizi─Źki napor pove─çava protok krvi i kiseonika, a otrove osloba─Ĺa znojenjem: "Svaki bolesni patofiziolo┼íki proces je rezultat naru┼íene prohodnosti krvi". Svestan smelosti ove izjave, on je odmah potkrepljuje podatkom da u slu─Źaju hipokinezije (nedostatka fizi─Źke kulture) nema odbacivanja ┼ítetnih materija, tako da se javljaju kardiovaskularni poreme─çaji, ┼íe─çerna bolest, reumatoidna oboljenja, deformacija ki─Źmenog stuba, izliv krvi u mozgu, pove─çanje krvnog pritiska, impotencija i sve vrste hormonalnih oboljenja.
          Za┼íto bi se, recimo visok krvni pritisak le─Źio hemijskim sredstvima, koja uti─Źu na smanjenje ─Źovekovog biolo┼íkog veka, umesto fizi─Źkim ve┼żbama, pita prof.dr D┼żambazovski i podvla─Źi da "nikada nije kasno da se poreme─çaj vrati u normalno stanje, samo ukoliko postoji ┼żelja pacijenta i terapeuta".
          Svaka bolest mo┼że da se izle─Źi onako kako je do┼íla, samo je potrebno da postoji velika li─Źna volja i uzajamna saradnja pacijenta i terapeuta. S druge strane, zdravlje je li─Źna stvar svakog pacijenta, jer se lekar u fizioterapeutskom smislu javlja samo kao savetnik svog pacijenta, tako da ako on sam ne┼íto ne preduzme i ne izreguli┼íe poreme─çaj koji je nastao u organizmu, te┼íko se mo┼że odstraniti bilo koje oboljenje.
          Kona─Źno, ┼íta je zdravlje drugo nego situacija u kojoj organizam posti┼że ravnote┼żu sa okolinom, socijalnim faktorom i ishranom, uz po┼ítovanje principa aktivnog rada i odmora. Tako─Ĺe, valja imati u vidu da se zdrava nacija najbolje stvara u zdravoj dr┼żavi u kojoj nema socijanih problema, zaklju─Źuje prof.dr D┼żambazovski.

Jasmina Vujadinovi─çZasad nema komentara na ovaj tekst!
AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTra┼żim znanje
obuka20
administracija01

Najnoviji blogovi:

08. 02. 2015.
Staniša Krsmanović
- NEZNAM, NE┼ŻELIM, NEMOGU: Ovo su najve─çe gre┼íke u pravopisu srpskog, hrvatskog, bosanskog ili ma-kako-ga-zvali jeziku
17. 01. 2015.
Staniša Krsmanović
- 5 istina koje znaju samo mentalno sna┼żne osobe
22. 12. 2014.
Staniša Krsmanović
- Boris De┼żulovi─ç: Adio pameti
04. 12. 2014.
Anita Mom─Źilovi─ç
- "No─ç knjige" 12. decembra 2014. od 17 do 24h
04. 11. 2014.
Anita Mom─Źilovi─ç
- Uspe┼íno zavr┼íen 59. Me─Ĺunarodni Sajam knjiga u Beogradu
03. 09. 2014.
Staniša Krsmanović
- Шта је полуинтелектуалац?
14. 07. 2014.
- Gde su ljudi?
12. 07. 2014.
Siniša Stamatović
- Multi Language - Univerzalni re─Źnik re─Źi
16. 06. 2014.
- LUK I LIRA
12. 06. 2014.
- SCIENTIA SEXUALIS
Vaš ID :
Prisutni na sajtu:

XEvilBestMaivEHK1,
 


Ukupno prisutno na sajtu: 23
Prijavljeni: 1 ||| Gosti: 22
┬ę 1999. - 2018.
Digitalna Srbija pravi
1Sva prava zadr┼żana ||| All rights reserved