Ime: Šifra:    Novi član?    Zaboravljena šifra?
Vladan
ID: vladan
Grad: , Srbija
Zanimanje:

Pošalji privatnu poruku

Dodaj u prijatelje

- BLOG
- SLIKE
- PRIJATELJI


SVI BLOGOVI


Godine upisa bloga: 2022 2021 2020

16. 08. 2021.
Da li sasi voda zaista ubrzava mršavljenje?


Ceo svet kao da je poludeo za čudesnom sasi vodom za mršavljenje. Šta je uopšte sasi voda o kojoj se toliko priča? Ko je napravio recept za ovu infuziju i da li zaista deluje? Sve ove i brojne druge informacije predstavljamo vam u nastavku teksta.

Šta je sasi voda?

Sasi voda je zapravo voda infuzirana povrćem, voćem i začinskim biljem, kojoj je časopis “Prevention” dao naziv u čast Sintije Sas, koja je došla na ideju da napravi ovaj napitak. Sasi voda je bila jedno od sredstava za ubrzavanje metabolizma u dijeti doktorke Sas, koja je nazvana “dijeta za ravan stomak”. Sasi je voda sa vibracijom, a ukus je mnogo bolji od obične vode. Osim što skoro nema kalorija, sadržaj đumbira zapravo pomaže u smirivanju vašeg digestivnog sistema.

Pravljenje lukave vode kod kuće je poteškoća i to bi čak moglo biti nešto zbog čega se ostatak vaše porodice uzbuđuje. Ovaj članak nudi dva moguća recepta za drsku vodu, jedan koji prati originalnu verziju Cinthie Sass, a drugi usredsređen na mandarine i druge biljne sastojke.

Kako se pravi sasi voda?

Za pripremanje čuvenog napitka sasi vode biće vam potrebno svega 5 minuta vremena i 5 sastojaka. Pripremite sledeće namirnice:

1 krastavac srednje veličine
1 koren đumbira srednje veličine
1 šaka listića nane
1 limun
2 litre vode

Postupak pripreme:

Operite i oljuštite krastavac, operite limun, a koren đumbira narendajte na najgušćem delu rendalice za povrće. Listove nane nacepkajte na sitne deliće prstima, kako bi biljka ispustila svoja ulja i sokove. Vodu ulijte u neprozirnu posudu i dodajte joj sve ostale sastojke. Ostavite preko noći u frižideru, kako bi vaš napitak bio spreman narednog jutra.

Pijte hladno!

Osvežavajuća sasi voda sa mandarinama
Za osvežavajuću sasi vodu sa ukusom mandarine pripremite sledeće sastojke:
2 litre sveže vode
1 srednja mandarina
4 lista sveže žalfije
8 listova sveže verbene
12 listova sveže nane

Postupak pripreme:
Dobro operite koru mandarine (najbolje je da je ostavite neko vreme u vodi u koju ste dodali kašičicu sode bikarbone), a zatim je nasecite na tanke kolutove. Lišće žalfije, verbene i nane izgnječite, a zatim sve sastojke dodajte u vodu. Vodu ulijte u neprozirnu posudu i ostavite u frižideru preko noći. Pijte rashlađeni napitak!

Koliko sasi vode treba piti dnevno?

Sasi voda je deo plana za mršavljenje čuvene dijete za ravan stomak. Ako želite da postignete pune rezultate Sintija Sas preporučuje da pijete dve litre sasi vode u toku dana. Unapred pripremljenu mešavinu ujutru izvadite iz frižidera i procedite. Uvek pijte rashlađenu vodu, jer ubrzava metabolizam i potrošnju kalorija.

Preporučuje se da tokom pre podneva popijete polovinu pripremljene sasi vode (oko 1l), a preostalu litru da podelite na popodne i veče.

Ako želite da postignete najbolje razultate tokom kure sasi vodom nemojte jesti visoko prerađenu industrijsku hranu, kao ni proste ugljene hidrate. Neka se vaša ishrana zasniva na voću, povrću, nemasnim mesima, ribi i orašastim plodovima.

Da li treba jesti voće i povrće iz sasi vode?

Krastavac i limun (opcionalno mandarinu) iz sasi vode možete i ne morate jesti. Ako ste ljubitelj ovog voća i povrća slobodno se poslužite. Krastavac sadrži vlakna koja su korisna vašem organizmu, dok je limun mini bomba puna vitamina i minerala.

Koliko dugo se može čuvati sasi voda?

Najbolje bi bilo da potrebnu količinu sasi vode pripremate dan unapred, kako biste u predstojećem danu popili sveže napravljenu vodu - 2 litre. Međutim, ako želite možete napraviti i veće količine, koje možete piti u naredna tri dana. Opšta preporuka je da se voda čuva maksimalno tri dana u frižideru, mada postoje tvrdnje da je voda upotrebljiva i nakon što odstoji sedam dana. Sasi vodu uvek čuvajte u frižideru.

Da li i deca mogu da piju sasi vodu?

Sasi voda je odgovarajuća za ljude svih uzrasnih skupina - kako za mlade, tako i za stare. To je voda infuzirana ukusima voća i povrća - u nju nisu dodati nikakvi suplementi niti štetne materije koje bi mogle biti opasne po zdravlje najranjivijih starosnih grupa.

Deca vole ukus sasi vode, koja je mnogo “zanimljivija” od “obične” vode, a odlična je alternativa voćnim sokovima koji sadrže velike količine šećera i štetnim gaziranim napicima.

Naravno, deci je u redu davati sasi vodu, ali ako smatrate da vaše dete ima problema sa viškom kilograma, ne preporučujemo da sprovodite dijete sa Interneta, već da se obratite stručnom licu.

Za šta je dobra sasi voda?

Kako bismo razmotrili benefite sasi vode, hajde da vidimo koji su najveći kvaliteti njenih sastojaka:

Đumbir bi se mogao klasifikovati kao super hrana jer ima toliko zdravstvenih prednosti. To je snažan pojačivač imuniteta, pomaže u lečenju kašlja i prehlade ubijajući bakterije, a takođe može delovati i preventivno. Ubrzava metabolizam, izlučuje toksine i stimuliše cirkulaciju krvi. Odličan je i za probavu i gastrointestinalne probleme, deluje umirujuće.

Nana takođe može pomoći u imunološkom zdravlju i varenju, zbog čega ovi sastojci deluju tako dobro sinergijski. Nana stimuliše probavne enzime pomažući apsorpciju hranljivih materija iz hrane, pretvarajući masti u upotrebljivu energiju.

Limun je poznat po tome što isporučuje snažnu dozu vitamina C. Limun ima svojstva sprečavanja bolesti, pruža zaštitu DNK ćelijama i reguliše imunološki sistem.

Da li sasi voda izaziva neke neželjene efekte?

Konzumacija sasi vode kod većine ljudi ne izaziva neželjene efekte, međutim, ukoliko ste nekada imali lošu reakciju na neki od sastojaka - đumbir, nanu, limun ili krastavce, sasi vodi pristupite sa oprezom, uz prethodno savetovanje sa vašim odabranim lekarom.



Ovo Vam se svidja! | | | Ovo Vam se ne svidja!


Tekstovi blogera vladan1 u 2021 godini:

21. 08. 2021.Kako skuvati savršen pirinač na ringli šporeta?0/0
16. 08. 2021.Da li sasi voda zaista ubrzava mršavljenje?1/0
29. 03. 2021.Kako rade Internet pretraživači?1/0





AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTražim znanje

Najnoviji blogovi:

18. 10. 2022.
Vladan
- Koji su idealni uslovi za rast svekrvinog jezika?
22. 09. 2022.
Vladan
- Šta učiniti kada vam se pred važan događaj pojavi herpes na usni?
30. 06. 2022.
Vladan
- Da li imate isti ukus kao kraljica Elizabeta pri izboru kućnih ljubimaca?
07. 06. 2022.
Vladan
- Prag - najstarija evropska prestonica posmatrana iz drugog ugla
21. 08. 2021.
Vladan
- Kako skuvati savršen pirinač na ringli šporeta?
16. 08. 2021.
Vladan
- Da li sasi voda zaista ubrzava mršavljenje?
29. 03. 2021.
Vladan
- Kako rade Internet pretraživači?
29. 12. 2020.
Vladan
- Šta radi armirač?
30. 11. 2020.
Vladan
- Kako „pasivne kuće“ doprinose energetskoj efikasnosti
23. 11. 2020.
Vladan
- Stvari koje bi trebali da znate ukoliko nameravate da započnete proizvodnju organske hrane


Vaš ID :
Prisutni na sajtu:


 


Ukupno prisutno na sajtu: 165
Prijavljeni: 0 ||| Gosti: 165




© 1999. - 2024.
Digitalna Srbija pravi
Sva prava zadržana ||| All rights reserved