U poslednje vreme bukovača se sve više uzgaja na različitim poljoprivrednim nusproizvodima, npr. slami različitih žitarica pomešanoj s različitim omerima, pleve, piljevine itd. Pokazalo se da micelij mnogo brže prorasta takve hranjive podloge nego drvo, pa čitav ciklus uzgoja traje dva do, najviše tri meseca. Pored toga su i prinosi veći, pogotovo ako se uzgaja u zatvorenim klimatizovanim i adekvatno osvetljenim prostorijama.
     Proizvodnja bukovače sve se više širi, tako da bi mogla ugroziti primat najuzgajanijih gljiva, šampinjona. Ima više razloga za to: - word document, 7 strana
- .zip format
- 37 kB
" /> U poslednje vreme bukovača se sve više uzgaja na različitim poljoprivrednim nusproizvodima, npr. slami različitih žitarica pomešanoj s različitim omerima, pleve, piljevine itd. Pokazalo se da micelij mnogo brže prorasta takve hranjive podloge nego drvo, pa čitav ciklus uzgoja traje dva do, najviše tri meseca. Pored toga su i prinosi veći, pogotovo ako se uzgaja u zatvorenim klimatizovanim i adekvatno osvetljenim prostorijama.
     Proizvodnja bukovače sve se više širi, tako da bi mogla ugroziti primat najuzgajanijih gljiva, šampinjona. Ima više razloga za to: - word document, 7 strana
- .zip format
- 37 kB
" />
Ime: Šifra:    Novi član?    Zaboravljena šifra?

- anatomija
- astronomija
- bakteriologija
- biohemija
- biologija
- botanika
- defektologija
- eksperimenti
- elektronika
- elektrotehnika
- energetika
- entomologija
- farmacija
- fizika
- fiziologija
- genetika
- geografija
- geologija
- hemija
- informatika
- ishrana
- matematika
- mašinstvo
- medicina
- molekularna biologija
- okeanologija
- paleontologija
- pivarstvo
- poljoprivreda
- povrtarstvo
- programi
- psihologija
- robotika
- seizmologija
- stomatologija
- svemir
- termodinamika
- veterina
- voćarstvo
- zdravstvo
- zoologija
- šumarstvo













CENOVNIK
OZNAKA Cena čitanja CELOG teksta
Besplatno
1 dinar
50 dinara
100 dinara

Ukupno članova: 9058
Najnovi član: nikola977

Najnoviji tekstovi:

slika Откривен нови орган у људском телу? (medicina)
slika Novi Lideri u Beogradu (AIESEC)
slika Postani i ti Global Volunteer kroz praksu za studente u letnjem kampu u Italiji! (AIESEC)
slika U mleku čudnovatog kljunara otkriven lek za superbakterije? (medicina)
slika U Beogradu održana promocija novog izdanja poeme ”Oči” Vladimira Popovića (književnost)
slika Koliko je zaista važno neformalno obrazovanje? (neformalno obrazovanje)
slika Dr. Matko Marušić: ”Možete biti muško ili žensko, sve ostalo je bolest!” (medicina)
slika Onlajn kupovina/prodaja i gde je tu Srbija? (e-trgovina)
slika Da li nas letovanja čine pametnijim? (psihologija)
slika Večeras (31. 1. 2018.) - super plavi krvavi Mesec (astronomija)





REGISTRUJTE SE
i èitajte CELE besplatne tekstove!
Obavestite prijatelja















Pretraži magazin po:
Ceo tekst mogu da vide samo registrovani članovi! Registracija je BESPLATNA i možete se registrovati ako kliknete OVDE

13. jun. 2006.

PROIZVODNJA BUKOVAČE


U poslednje vreme bukovača se sve više uzgaja na različitim poljoprivrednim nusproizvodima, npr. slami različitih žitarica pomešanoj s različitim omerima, pleve, piljevine itd. Pokazalo se da micelij mnogo brže prorasta takve hranjive podloge nego drvo, pa čitav ciklus uzgoja traje dva do, najviše tri meseca. Pored toga su i prinosi veći, pogotovo ako se uzgaja u zatvorenim klimatizovanim i adekvatno osvetljenim prostorijama.
     Proizvodnja bukovače sve se više širi, tako da bi mogla ugroziti primat najuzgajanijih gljiva, šampinjona. Ima više razloga za to:
  • jednostavno se uzgaja
  • uzgaja se na različitim podlogama
  • velika tolerancija prema temperaturi, od 5 do 30C
  • nema velikih rizika pri uzgoju, kao, npr., kod šampinjona
  • ima velike prinose
  • prilično je otporna na bolest i štetočine
  • odličnog je ukusa
- word document, 7 strana
- .zip format
- 37 kB

Miloš Dinić



Zasad nema komentara na ovaj tekst!



AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTražim znanje
obuka20
administracija01

Najnoviji blogovi:

08. 02. 2015.
Staniša Krsmanović
- NEZNAM, NEŽELIM, NEMOGU: Ovo su najveće greške u pravopisu srpskog, hrvatskog, bosanskog ili ma-kako-ga-zvali jeziku
17. 01. 2015.
Staniša Krsmanović
- 5 istina koje znaju samo mentalno snažne osobe
22. 12. 2014.
Staniša Krsmanović
- Boris Dežulović: Adio pameti
04. 12. 2014.
Anita Momčilović
- "Noć knjige" 12. decembra 2014. od 17 do 24h
04. 11. 2014.
Anita Momčilović
- Uspešno završen 59. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu
03. 09. 2014.
Staniša Krsmanović
- Шта је полуинтелектуалац?
14. 07. 2014.
- Gde su ljudi?
12. 07. 2014.
Siniša Stamatović
- Multi Language - Univerzalni rečnik reči
16. 06. 2014.
- LUK I LIRA
12. 06. 2014.
- SCIENTIA SEXUALIS




Vaš ID :
Prisutni na sajtu:


 


Ukupno prisutno na sajtu: 7
Prijavljeni: 0 ||| Gosti: 7




© 1999. - 2018.
Digitalna Srbija pravi
1Sva prava zadržana ||| All rights reserved