Ime: Å ifra:    Novi član?    Zaboravljena Å”ifra?- Internet
- Organizacione nauke
- PETICIJA
- Svetski dan nauke
- Vlada
- astronomija
- automobilizam
- dizajn
- dogadjaji
- ekologija
- elektronika
- energetika
- filozofija
- genetika
- gradjevinarstvo
- hemija
- internet
- investicije
- izdavaŔtvo
- knjige
- konkurs
- matematička olimpijada
- medicina
- nagrade
- narkomanija
- nauka
- obaveŔtenje
- patenti
- poklon
- poljoprivreda
- poplava
- porezi
- programiranje
- propisi
- saobraćaj
- skupovi
- svemir
- takmičenja
- termoenergetika
- upis
- zakonCENOVNIK
OZNAKA Cena čitanja CELOG teksta
Besplatno
1 dinar
50 dinara
100 dinara

Ukupno članova: 9075
Najnovi član: kokobrajs

Najnoviji tekstovi:

slika Igrica Premetaljka (igrice)
slika Doktor Ranko Rajović: Evo Å”ta se deÅ”ava sa detetom kada mu kupite mobilni telefon! (pedagogija)
slika "Tragovi duŔe" za jedno veliko - Hvala (promocija)
slika Koliko se znanje o arhitekturi i građevini menjalo od antike? (arhitektura)
slika NovogodiŔnji poklon za naŔe čitaoce (poklon)
slika Kad se uči najvažnije je koncentrisati se na zadati problem (takmičenja)
slika Kinezi napravili providan autoput (gradjevinarstvo)
slika Ovo su najčvrŔći materijali koji se koriste u građevinarstvu i industriji (građevinarstvo)
slika Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru! (Sajam zapoŔljavanja)
slika Laboratorijska oprema - tačni nazivi i vrste (hemija)

REGISTRUJTE SE
i ĆØitajte CELE besplatne tekstove!
Obavestite prijateljaPretraži magazin po:
vesti:::elektronika
arhiva

Video Telefonija      SAN HOZE, Kalifornija, 18. februar 2004. – Cisco Systems® je najavio novi talas primamljivih proizvoda i reÅ”enja za svoj sistem Internet Protocol (IP) Communications koji u punoj meri koriste objedinjenu mrežu za prenos glasa, video zapisa i podataka radi dostizanja iskustva komunikacije obogaćene medijima.
      DanaÅ”nja najava obuhvata uzbudljivo novo reÅ”enje za video telefoniju i značajna poboljÅ”anja za konferencije, bezbednost i migraciju sistema pomoću Cisco AVVID (arhitekture za prenos glasa, videa i integrisanih podataka). Ova nova reÅ”enja su pokretači za veću efikasnost komuniciranja i poslovanja i povećanu bezbednost poslovnih organizacija.
     Video telefonija uvećava koeficijent produktivnosti Uz nagrađivani Cisco IP PBX, Cisco CallManager verzije 4.0, predstavljeno je novo reÅ”enje za povećanje produktivnosti pod imenom Cisco VT Advantage verzije 1.0 koji dozvoljava transparentno dodavanje interpersonalnih video sesija običnim telefonskim pozivima. Uz Cisco VT Advantage i Cisco CallManager 4.0, korisnici mogu da po povoljnoj ceni naprave instant video vezu sa već poznatim mogućnostima koje nudi Cisco IP Phone kao Å”to su poziv na čekanju, transfer i konferencijska veza. Cisco VT Advantage koristi fleksibilnost protokola IP kako bi obezbedio video i zvuk televizijskog kvaliteta Å”to do sada nije bila moguće na većini sistema za video konferencije.
      Globalni telekomunikacioni operater, Orange Caraibes, koji je deo kompanije Orange Group koristi Call Manager 4 i Cisco Video Telephony od 3. decembra za komunikaciju između ostrva Gvadalupe, Martinika, Dominike, Francuske Gvajane i Dominikanske republike. Reakcija rukovodilaca na ovu tehnologiju je bila veoma pozitivna. "DonoÅ”enje odluka je bolje kada izvesni važni poslovni razgovori imaju lice" rekao je Mr Raimond, direktor Orange Caraibe "Veoma lako se koristi, radi na postojećim uređajima tako da ne morate da se navikavate na novi aparat i zauzima relativno mali deo propusnog opsega. Slika je jasna kao da je osoba zaista tu tako da su nam putni troÅ”kovi već značajno smanjeni. Imamo oko 30 IP i bežičnih IP telefona, 50 Softphone aparata i 10 konferencijskih sistema i svi su spojeni na istoj IP komunikacionoj mreži. NaÅ” sledeći korak će biti da pružimo ovo tehnoloÅ”ko iskustvo svojim klijentima kroz ponudu združenih usluga," nastavio je on.
      "Cisco VT Advantage unosi video u svakodnevnu međusobnu komunikaciju," rekao je predstavnik J.P. Morgan Chase & Co., vodeće firme za pružanje globalnih finansijskih usluga koja je realizovala Cisco IP Communications sistem i trenutno koristi Cisco VT Advantage. "Očigledno je da je Cisco VT Advantage ekonomično video reÅ”enje koje je lako za upotrebu i koje će dovesti do poboljÅ”ane saradnje i produktivnosti naÅ”ih službenika."
      Kako radi Cisco VT Advantage
      Cisco VT Advantage radi u zajednici sa viÅ”e novih i postojećih stonih i sobnih sistema za video konferencije. Sastavni deo reÅ”enja je Cisco IP Phone sa pridruženim personalnim računarom čime se korisniku pruža medijski bogato iskustvo video telefonije. Softver Cisco VT Advantage u paru sa Cisco universal serial bus (USB) kamerom pretvara personalni računar u video-telefonski uređaj. Za druge primene, isti video pozivi se mogu izvesti pomoću Cisco VT Advantage softvera i novih personalnih i sobnih video sistema za konferencije firme Tandberg, koji su posebno poboljÅ”ani za koriŔćenje uz Cisco CallManager. Cisco VT Advantage takođe podržava osnovnu integraciju Cisco CallManagera sa drugim Cisco AVVID partnerima i njihovim H.323 video prijemnicima dozvoljavajući klijentima da sačuvaju postojeću opremu. "Kako se industrija kreće ka komunikaciji koja objedinjuje glas, video i podatke i prema saradnji, lični radni prostor sve viÅ”e se obogaćuje medijima," izjavio je Chris Kozup, programski direktor službe tehnoloÅ”kih istraživanja kompanije META Group.
      "Sa porastom prihvatanja tehnologije od strane klijenata, integracija videa i telefonije će biti prirodan smer evolucije ka poboljÅ”anju saradnje i povećanju efikasnosti sastanaka unutar kompanija."
     
      Povećana bezbednost sistema
     
      Brojna nova poboljÅ”anja bezbednosti u Cisco CallManageru 4.0 uvećavaju samoodbrambene sposobnosti inteligentne Cisco mreže i pružaju bolju zaÅ”titu sistemima Cisco IP Communications čineći kompaniju otpornijom. Novi digitalni sertifikati u skladu sa industrijskim standardima potvrđuju identitet mrežnih uređaja i Å”tite od upada neovlaŔćenih korisnika sistema a enkripcija zasnovana na novim standardima koja je dodata u CallManageru 4.0 obezbeđuje privatnost glasovnih komukacija korisnika. Bezbednost poslovanja takođe uvećava novi Cisco Security Agent (CSA), koji čini ključnu komponentu ukupne bezbednosne strategije kompanije Cisco. CSA obezbeđuje proaktivnu i prilagodljivu zaÅ”titu Cisco IP telefonima, serverima i stonim računarskim sistemima. On objedinjuje viÅ”e nivoa bezbednosne funkcionalnosti kombinujući sprečavanje upada u računar, proveru identiteta prilikom koriŔćenja Cisco IP telefona, distribuirani firewall, zaÅ”titu od slanja zlonamernog koda sa mobilnih telefona, proveru integriteta operativnog sistema i objedinjenu evidenciju rada u jedinstven paket. Klijenti Cisco CallManagera 4.0, kao i proizvoda Cisco Unity i Cisco IP Contact Center, dobijaju sve ove dodatne nivoe zaÅ”tite i bezbednosti na svojim mrežama bez dodatnih troÅ”kova.
     
      Nove mogućnosti migracije i zajedničkog rada
     
      Sa novom ugrađenom podrÅ”kom za Q Signaling (Q.SIG) i Session Initiation Protocol (SIP) u CallManageru 4.0, sistem Cisco IP Communications može da radi sa postojećim sistemima i sa onima koji će se pojaviti u budućnosti. Q.SIG, svetski prihvaćen standard za signalizaciju u sistemima privatnih telefonskih centrala (PBX), pruža klijentima koji koriste CallManager 4.0 mogućnost da rade sa postojećom PBX opremom i finansijskim sistemima.
      PodrÅ”ka za SIP dozvoljava CallManageru 4.0 da radi sa raznovrsnim postojećim i budućim komunikacionim sistemima, u koje spadaju Cisco MeetingPlace, Cisco BTS 10200 softsvič i SIP proxy serveri kompanije Cisco i drugih proizvođača. Ovi dodaci, uz mogućnost rada sa glasom i videom sa H.323, olakÅ”avaju klijentima da integriÅ”u sisteme Cisco IP Communications sa postojećom opremom za prenos glasa i videa.
     
      Rich Media Conferencing
     
      Cisco je danas takođe predstavio novi Cisco MeetingPlace™ 8106 Rich-Media Conferencing Server. Cisco MeetingPlace pruža pogodnosti objedinjenog okruženja za držanje sastanaka sa prenosom glasa, videa i Web sadržaja pomoću protokola IP koristeći tehnologiju koju je Cisco dobio skoraÅ”njom kupovinom kompanije Latitude Communications.
      Cisco MeetingPlace omogućava korisnicima da učestvuju u audio i Web sastancima i da njima upravljaju preko svog uređaja Cisco IP Phone, običnog telefona ili PC računara. Korisnici Cisco IP telefona mogu lako da pregledaju rasporede, zakazuju audio sastanke i učestvuju u sastancima u realnom vremenu pomoću softverskih tastera na ekranu svog telefona. I Cisco VT Advantage i Cisco MeetingPlace su ključni elementi ukupne vizije kompanije Cisco sa ciljem omogućavanja klijentima komunikacije obogaćene medijima.
     
      Cene i dostupnost
     
      Softver Cisco CallManager 4.0 sa Cisco Media Convergence Serverom 7815 I-2000 koÅ”ta 5.995,00 američkih dolara. Isporuka hardvera i softvera je počela. Cena za Cisco VT Advantage 1.0 je 190 dolara po korisniku, uključujući i USB kameru. Očekuje se da isporuka proizvoda počne u aprilu 2004 godine. Cisco MeetingPlace 8106 Rich Media Conferencing Server sa pridruženim softverom i korisničkim licencama koÅ”ta od 60.995,00 dolara,a početak distribucije je zakazan za ovaj mesec.

Meta JurcaZasad nema komentara na ovaj tekst!
AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTražim znanje
obuka20
administracija01

Najnoviji blogovi:

08. 02. 2015.
StaniÅ”a Krsmanović
- NEZNAM, NEŽELIM, NEMOGU: Ovo su najveće greÅ”ke u pravopisu srpskog, hrvatskog, bosanskog ili ma-kako-ga-zvali jeziku
17. 01. 2015.
StaniÅ”a Krsmanović
- 5 istina koje znaju samo mentalno snažne osobe
22. 12. 2014.
StaniÅ”a Krsmanović
- Boris Dežulović: Adio pameti
04. 12. 2014.
Anita Momčilović
- "Noć knjige" 12. decembra 2014. od 17 do 24h
04. 11. 2014.
Anita Momčilović
- UspeÅ”no zavrÅ”en 59. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu
03. 09. 2014.
StaniÅ”a Krsmanović
- Шта је полуинтелектуалац?
14. 07. 2014.
- Gde su ljudi?
12. 07. 2014.
SiniÅ”a Stamatović
- Multi Language - Univerzalni rečnik reči
16. 06. 2014.
- LUK I LIRA
12. 06. 2014.
- SCIENTIA SEXUALIS
VaÅ” ID :
Prisutni na sajtu:


 


Ukupno prisutno na sajtu: 20
Prijavljeni: 0 ||| Gosti: 20
Ā© 1999. - 2018.
Digitalna Srbija pravi
1Sva prava zadržana ||| All rights reserved