Ime: Šifra:    Novi član?    Zaboravljena šifra?

-
- Internet
- Naučni park
- Organizacione nauke
- PETICIJA
- Svetski dan nauke
- Tehnološki kriminal
- Vlada
- akcija
- astronomija
- automobilizam
- dizajn
- dogadjaji
- ekologija
- elektronika
- energetika
- filozofija
- genetika
- gradjevinarstvo
- hemija
- informisanje
- internet
- investicije
- izdavaštvo
- knjige
- književnost
- konkurs
- matematička olimpijada
- medicina
- nagrade
- narkomanija
- nauka
- obaveštenje
- obrazovanje
- patenti
- poklon
- poljoprivreda
- poplava
- porezi
- programiranje
- propisi
- saobraćaj
- skupovi
- stipendije
- svemir
- takmičenja
- talenti
- termoenergetika
- upis
- veštačka inteligencija
- zakon

CENOVNIK
OZNAKA Cena čitanja CELOG teksta
Besplatno
1 dinar
50 dinara
100 dinara

Ukupno članova: 9111
Najnovi član: hahada5327

Najnoviji tekstovi:

slika Дидактичке игрице за децу паметнице (prosveta)
slika Чаробни напитак за срећу је негде у нама (biohemija)
slika Prave kuću za manje od jednog dana! (građevinarstvo)
slika 52. Međunarodni kongres i izložba o grejanju, hlađenju i klimatizaciji (KGH) (KGH)
slika STEM zbornica poklanja: 2 edukativne slagalice za buduće inženjere (nastava)
slika Nestalo 600 miliona ptica u EU - od toga 237 miliona vrabaca (ekologija)
slika Misteriozna i neuhvatljiva planeta luta Sunčevim sistemom? (svemir)
slika KAKO SU KANT I HEGEL UKLONILI ZAKON O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI
(Naučni rad)
(zdravstvo)
slika ПОЗНАТИ НЕМАЧКИ ОФТАЛМОЛОГ: Српска ћирилица је прва азбука света, најмање замара очи (jezik)
slika Nagradni konkurs za smanjenje otpada od hrane
“Lovački ručak”
(ekologija)

REGISTRUJTE SE
i čitajte CELE besplatne tekstove!
Obavestite prijateljaPretraži magazin po:
vesti:::
arhiva

Intelligent Roadway Solutions za oblast saobraćaja      Cisco Systems, Inc. je najavio rešenje Cisco Intelligent Roadway Solutions, jedinstveni skup mrežnih tehnologija i usluga prilagođenih globalnoj industriji drumskog saobraćaja. Cisco Intelligent Roadway Solutions je komponenta skoro najavljenog rešenja Cisco Intelligent Transportation Solution , koje takođe obuhvata Intelligent Airport Solutions, Intelligent Public Transportation Solutions, i Intelligent Seaport Solutions.
      Cisco Intelligent Roadway Solutions pomaže upravama i ministarstvima za saobraćaj da smanje zagušenja saobraćaja, poboljšaju bezbednost i smanje troškove putem korišćenja inovativnih mrežnih rešenja zasnovanih na IP protokolu koja povezuju centre za upravljanje saobraćajem, naplatu putarine i aplikacije putnika u jedinstven sistem.
      "Zbog ekoloških, prostornih i budžetskih ograničenja, planeri saobraćaja često ne mogu da izgrade nove puteve kako bi rešili probleme vezane za zagušenja saobraćaja, bezbednost i zagađenje već moraju da pronađu nove načine efikasnijeg i bezbednijeg korišćenja postojećih puteva," rekao je Neil Schuster, predsednik udruženja Intelligent Transportation Society of America. "Zajednička komunikaciona mrežna infrastruktura je osnov za rešavanje ovih problema i realizaciju efikasnog i ekonomičnog inteligentnog transportnog sistema. Inetligentna mreža omogućava deljenje informacija i komunikaciju između više saobraćajnih regiona i agencija kao što su policija, vatrogasci i služba spasavanja, čime se smanjuju zagušenja saobraćaja i štite putnici."
     
      Cisco Intelligent Roadway Solutions na delu
     
      Upravi autoputa New Jersey Turnpike je trebala robusna, prilagodiva komunikaciona infrastruktura koja bi služila kao podrška njenim planovima za modernizaciju i objedinjavanje autoputeva New Jersey Turnpike i Garden State Parkway. U saradnji sa kompanijom Cisco, Uprava New Jersey Turnpike je iskoristila prednosti 360 milja dugog optičkog kabla postavljenog uz puteve širom države kako bi poboljšala efikasnost poslovanja i obrade podataka. Optičko rešenje obuhvata proizvode kompanije Cisco za skladištenje podataka, bezbednost i pojačane svičeve.
      "Rešenja kompanije Cisco je značajno povećalo propusni opseg, čime je stvorena veoma skalabilna mreža. Proširili smo naše usluge na centre za upravljanje saobraćajem, raznovrsne centre za podatke i povezali smo sve naše ispostave sa centralnim kancelarijama," rekao je Michael Lapolla, izvršni direktor Uprave autoputa New Jersey Turnpike. "Kao rezultat toga smo ostvarili značajna smanjenja troškova i trenutno procenjujemo mogućnost deljenja svoje mreže sa drugim agencijama kako bismo još više poboljšali efikasnost poslovanja i pružili bolje usluge svojim korisnicima."
      Glavni cilj Uprave za saobraćaj (DOT) države Utah je što je moguće efikasnije korišćenje resursa. Rezultat korišćenja inteligentne IP infrastrukture kompanije Cisco integrisane sa aplikacijama Transcore Advanced Traffic Management Systems, DOT države Utah je smanjio kašnjenja na atoputevima za 36 procenata, obustave i kašnjenja saobraćajne signalizacije za 15 procenata, ostvario za 25 procenata bolje vreme odgovora na incidente i raščišćavanje, sve uz smanjenje operativnih troškova.
      "Jedinstvena mreža visoke bezbednosti za prenos video zapisa i podataka omogućuje integraciju podataka dobijenih u realnom vremenu sa puteva sa našim optimiziranim centrima za upravljanje saobraćajem čime se ostvaruje kohezivna komunikacija i bolja koordinacija sa drugim agencijama u slučaju nesreće, rekao je Richard Manser, P.E., inženjer za ITS, Uprave za saobraćaj države Utah. "Mreža omogućava brzu distribuciju vitalnih informacija o putnim pravcima medijima i putnicima."
      Među klijente koji imaju koristi od mrežnih rešenja kompanije Cisco Systems spadaju: Uprava za saobraćaj (DOT) okruga Beaufort, DOT Kalifornije (CalTrans), DOT države Kanzas, DOT države Misuri, DOT države Pensilvanija, autoput Pennsylvania Turnpike i DOT države Tenesi.
     
      Rešenje Cisco Intelligent Roadway Solutions
     
      Cisco Intelligent Roadway Solutions sastoji se od sledećih komponenti dizajniranih da zadovolje potrebe saobraćajnih vlasti i da širom sveta ulepšaju iskustvo vožnje.
      Integracija video nadzora, senzora saobraćaja i promenljivih oglasnih tabli na objedinjenoj mreži za prenos video zapisa i podataka radi prikupljanja i distribucije podataka o putevima i snimaka video nadzora nad putevima centrima za upravljanje saobraćajem.
      Rešenja Cisco IP over Ethernet omogućavaju prenos fiksnim i bežičnim putem na bezbednoj mreži zasnovanoj na otovrenim standardima.
      Sistem upravljanja svetlosnom signalizacijom koji koristi mobilna rešenja kompanije Cisco i Cisco svičeve koji obezbeđuju upravljanje svetlosnom signalizacijom i nadzor nad njom, fleksibilnost realizacije i niže troškove.
     
      Rešenja za centre za upravljanje saobraćajem
     
      Rešenja Cisco Business Ready Data Center pružaju kohezivnu mrežnu bezbednost, omogućuju objedinjavanje i raspoređivanje centara za podatke, poboljšavaju komunikaciju među agencijama i koriste prednosti jedinstvene mreže za potrebe centara za upravljanje drumskim saobraćajem.
      Fiksne i bežične komunikacije u realnom vremenu, deljenje podataka i analize situacije među više upravljačkih centara, agencija za hitne slučajeve i agencija za tranzit.
      Usluge mrežne bezbednosti koje važe za celu mrežu za odbranu od pretnji, veze visoke bezbednosti, upravljanje stepenom poverenja i provere identiteta.
      Napredna rešenja za informisanje putnika - Advanced Traveler Information Solutions (ATIS)
      Distribucija u realnom vremenu podataka o saobraćaju putnicima putem Web lokacija, pejdžera, mobilnih telefona i usluga putem telefona 511 korišćenjem rešenja Cisco IP Telephony, Cisco IP Contact Center (IPCC) i Cisco IP Interactive Voice Response (IVR).
     
      Partnerstvo za uspeh
     
      Da bi klijentima pružila potpuna rešenja, kompanija Cisco se udružila sa vodećim kompanijama u industriji kao što su IBM, MasTec, National Engineering Technology (NET), Naztec, PB Farradyne, TransCore, i drugi. "Naši klijenti razumeju da moraju da pređu sa višestrukih, međusobno različitih mreža na jedinstvenu, inteligentnu mrežu kao osnovu aplikacija za nadzor nad putevima, centara za upravljanje saobraćajem, pozadinske službe i putnike, kako bi držali korak sa zahtevima posla," rekao je Pierre-Paul Allard, potpredsednik odeljenja Enterprise Marketing, kompanije Cisco Systems. "Kroz saradnju sa našim poslovnim partnerima, rešenja Cisco Intelligent Roadway Solutions pomažu klijentima da umanje zagušenja na drumovima, izađu u susret zahtevima vezanim za bezbednost i zagađenje i da umanje troškove."
      Više informacija o partnerstvima kompanije Cisco za vodećim firmama u intustriji može se naći na adresi: http://newsroom.cisco.com/dlls/2004/partner_quotes.pdf.
      Dodatne informacije o rešenjima Cisco Intelligent Transportation Solutions nalaze se na adresi:www.cisco.com/go/transportation

Meta Jurca
AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTražim znanje

Najnoviji blogovi:

21. 08. 2021.
Vladan
- Kako skuvati savršen pirinač na ringli šporeta?
16. 08. 2021.
Vladan
- Da li sasi voda zaista ubrzava mršavljenje?
29. 03. 2021.
Vladan
- Kako rade Internet pretraživači?
29. 12. 2020.
Vladan
- Šta radi armirač?
30. 11. 2020.
Vladan
- Kako „pasivne kuće“ doprinose energetskoj efikasnosti
23. 11. 2020.
Vladan
- Stvari koje bi trebali da znate ukoliko nameravate da započnete proizvodnju organske hrane
06. 05. 2020.
Vladan
- Kakva je procedura za upis u srednju školu?
13. 03. 2020.
Vladan
- Ekoloska deratizacija
15. 12. 2019.
- Стимулација интелектуалног развоја- примери добре праксе
27. 10. 2019.
Goranko Ilić
- Књига Завети Милоша Ковића
Vaš ID :
Prisutni na sajtu:


 


Ukupno prisutno na sajtu: 127
Prijavljeni: 0 ||| Gosti: 127
© 1999. - 2022.
Digitalna Srbija pravi
Sva prava zadržana ||| All rights reserved
Osmrtnicama ba
-||-