Ime: Šifra:    Novi član?    Zaboravljena šifra?

- AIESEC
- Festival nauke
- Globalna škola preduzetništva
- ICT
- Laboratorija slavnih
- Noć istraživača
- Noć knjiga
- Organizacione nauke
- Sajam knjiga
- Sajam zapošljavanja
- Studija slučaja (Solvers Cup)
- arheologija
- ekologija
- evrointegracija
- filozofija
- geodezija
- informatika
- jubilej
- kinematografija
- knjige
- književnost
- kultura
- marketing
- maturanti
- medicina
- menadžment
- nagrade
- održani
- politikologiija
- predavanja
- promocija
- psihijatrija
- psihologija
- reagovanja
- saradnja
- tribine
- turizam
- umetnost
- vesti
- vojska
- zaposlenje

CENOVNIK
OZNAKA Cena čitanja CELOG teksta
Besplatno
1 dinar
50 dinara
100 dinara

Ukupno članova: 9075
Najnovi član: kokobrajs

Najnoviji tekstovi:

slika "Tragovi duše" za jedno veliko - Hvala (promocija)
slika Koliko se znanje o arhitekturi i građevini menjalo od antike? (arhitektura)
slika Novogodišnji poklon za naše čitaoce (poklon)
slika Kad se uči najvažnije je koncentrisati se na zadati problem (takmičenja)
slika Kinezi napravili providan autoput (gradjevinarstvo)
slika Ovo su najčvršći materijali koji se koriste u građevinarstvu i industriji (građevinarstvo)
slika Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru! (Sajam zapošljavanja)
slika Laboratorijska oprema - tačni nazivi i vrste (hemija)
slika Efekti društvenih mreža: status – it´s complicated (tribine)
slika Imena zanata kojima do sada niste znali značenje (etnologija)

REGISTRUJTE SE
i èitajte CELE besplatne tekstove!
Obavestite prijateljaPretraži magazin po:
skupovi:::jubilej
23. januar. 2009.

Prvi festival nauke u Novom Sadu


Da li ste se ikada zapitali možemo li postati nevidljivi ili šta to utiče na nas da se zaljubimo? Na ova i ostala intrigantna pitanja odgovoriće vam više od 100 naučnih radnika i istraživača, uz pomoć studenata volontera, kroz zanimljive oglede i predavanja iz različitih oblasti nauke i tehnike. Od mikrobiologije, preko robotike i nanotehnologije "Prvi festival nauke u Novom Sadu" pružiće svojim posetiocima pristup nauci na interaktivan i zabavan način, te naglasiti veliki uticaj nauke i inovacija na naš život.
Festival će se održati 14. i 15. februara 2009. godine, povodom obeležavanja 40 godina postojanja Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, a odvijaće se u dve osnovne celine radionice i predavanja.
Radionice će se održavati u holovima Poljoprivrednog fakulteta i Departmana za fiziku i matematiku PMF u Novom Sadu u kojima će predstavnici fakulteta, uz pomoć studenata volontera, na popularan način prikazati svoj rad, kroz posebno odabrane zanimljive i aktuelne teme.
Informacije vezane za prodaju i distribuciju karata

Gradska uprava Novog Sada za obrazovanje donela je odluku da sufinansira troškove ulaznica za učenike osnovinih i srednjih škola sa teritorije Grada Novog Sada. Cena ulaznica za organizovan dolazak učenika od strane škole je 150 dinara, a za individualne posetioce 250 dinara. Karte se mogu kupiti od ponedeljka 26. januara, 2009. godine na blagajni Sportski i poslovni centar Vojvodina, SPENS u Novom Sadu.
Za organizovane dolaske učenika od strane škola sa teritorije Grada Novog Sada, prijave se vrše poštom na adresu Gradske uprave za obrazovanje (Žarka Zrenjanina 2, 21000 Novi Sad) sa naznakom za I Festival nauke u Novom Sadu.
Za organizovane posete učenika škola sa teritorije Vojvodine ili drugih regiona Srbije, prijave se vrše poštom na adresu Prirodno-matematički fakultet, Departman za fiziku, Trg Dositeja Obradovića 4, 21000 Novi Sad, sa naznakom za I Festival nauke u Novom Sadu ili putem elektroske pošte na adresu pfnns@if.ns.ac.yu.

Organizator festivala je Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu.
Pokrovitelji festivala su: Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, Skupština grada Novog Sada, Gradski sekretarijat za obrazovanje, Gradski sekretarijat za sport i omladinu, Gradski sekretarijat za privredu, Gradski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.
Partneri i učesnici na manifestaciji I Festival nauke u Novom Sadu su: Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Farmaceutski fakultet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet u Novom Sadu, British Council, Astronomsko društvo iz Novog Sada, časopis "Astronomija", Synthesis Media. Kriminalističko - policijska akademija, Zemun - Beograd, Institut za nuklearne nauke "Vinča", Beograd, Američki kutak, Novi Sad.

Predavanja će se održati u amfiteatru Mihajlo Pupin Departmana za fiziku i matematiku PMF-a u Novom Sadu, na kojima će, pored predstavnika fakulteta i istraživačkih institucija izlaganje imati i mladi istraživači (Mladi mladima).
Ne postoji osoba koja nije doživela osećaj uzbuđenja kada otkrije nešto novo. Svako ko je iskusio ovu radost saznavanja uživaće u poseti Prvom festivalu nauke u Novom Sadu', navedeno je u saopštenju fakulteta u najavi te manifestacije uz poruku da Festival nauke spaja sve one ljude koji dele strast prema otkrivanju zakonitosti prirode i univerzuma.

TEORIJA, EKSPERIMENT, PRAKSA

Prirodno-matematički fakultet Univeziteta u Novom Sadu je akreditovana visokoškolska ustanova u kojoj se stiču znanja i vrše naučna istraživanja na pet departmana: Departmanu za biologiju i ekologiju, Departmanu za fiziku, Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Departmanu za hemiju i Departmanu za matematiku i informatiku.
Svih 40 godina postojanja, Fakultet nastoji da kvalitetom pruženih usluga, visokim kvalitetom obrazovnog kadra, brojnim istraživačkim i naučnim projektima, izuzetno dobrom poslovnom saradnjom sa nacionalnim i međunarodnim institucijama obezbedi poverenje studenata, privrede i društva. U poslednje dve godine uložena su znatna sredstva u naučno-istraživačke laboratorije i zapošljavanje mladih stručnjaka. Svakodnevno se ulažu napori u promociju rada Fakulteta, njegovog preduzetničkog duha i animaciju mladih da se bave naukom i istraživanjem, a sve u cilju osnaživanja domaćeg obrazovanja, privrede i stvaranja veza između obrazovanja, tehnologije, industrije i ekonomije, navedeno je u saopštenju.
Prirodno-matematički fakultet javno objavljuje svoje ciljeve i zadatke. Svojim sloganima CILJAJ VISOKO, TEORIJA, EKSPERIMENT, PRAKSA, MI IZUČAVAMO PRIRODU POŠTUJUĆI JE!, Fakultet na jasan način poručuje da je spreman da širi, unapređuje i promoviše znanje i učenje, da predstavlja intelektualni izazov, motiviše kreativnost i podiže želju za usavršavanjem i sticanjem znanja u cilju konkretnog i merljivog društveno-ekonomskog razvoja. Iz tih razloga Fakultet radi na održavanju visokog nivoa fleksibilnosti osnovnih diplomskih, specijalističkih i doktorskih studija po međunarodnim standardima koji prate evropske trendove i inicijative i promovišu multidisciplinarnost, uzimajući u obzir opšte potrebe društva za kadrovima određenih profila.
Fakultetski kapaciteti su usmereni na sticanje znanja kroz istraživanje, sticanje i prenošenje znanja kroz obrazovanje i njegovu primenu kroz stručni rad, kao i integraciju u evropski istraživački prostor. U laboratorijama se vrše uslužna merenja čije rezultate koriste eminentne domaće institucije. Medju najpopularnijim su Laboratorija za ispitivanje radioaktivnosti uzoraka i doze jonizujućeg i nejonizujućeg zračenja, Laboratorija za etaloniranje gama spektrometara i aktivnosti radio aktivnih izvora gama emitera, Laboratorija za biohemiju, CBBC - Centar za očuvanje biodiverziteta Balkanskog poluostrva, Laboratorija za palinologiju, Laboratorija za ambroziju i druge alergijske biljke, Laboratorija za ekotoksikologiju (Lecotox). Fakultet je, takodje, veoma ponosan na centre izvrsnosti: Centar za matematička istraživanja nelinearnih fenomena, Centar za unapređenje istraživačkog potencijala laboratorije za ekotoksikologiju, Centar izvrsnosti za hemiju okoline i procenu rizika. Kroz FP6 projekat, čiji je nosilac grupa sa Poljoprivrednog fakulteta, a PMF partner, ustanovljen je i Centar za Meteorologiju i vremenska predviđanja.
Nacionalni i međunarodni projekti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu se sprovode na svim departmanima u okviru različitih projekata i programa: TEMPUS, CEEPUS, DAAD, WUS Austria, COST, FP6, FP7 i drugim, a bitno je i njihovo aktivno učešće u CAMPUS EUROPAE programu mobilnosti studenata.
Pored toga, Fakultet neguje razmenu studenata sa Faculty of Sciences Prince of Songkla University - Hat Yai, Tajland, a ima i tesnu saradnju sa Tehničkim Univerzitetom iz Graca, Austrija, kroz letnju školu hemije, kao i bilateralni sporazum o razmeni studenata sa Fakultetom za ekologiju iz Moskve.
Naučni portal "www.ZNANjE.co.yu" je medijski sponzor Festivala.

S.K.Zasad nema komentara na ovaj tekst!
AKTIVNI OGLASI:

PosloviNudim znanjeTražim znanje
obuka20
administracija01

Najnoviji blogovi:

08. 02. 2015.
Staniša Krsmanović
- NEZNAM, NEŽELIM, NEMOGU: Ovo su najveće greške u pravopisu srpskog, hrvatskog, bosanskog ili ma-kako-ga-zvali jeziku
17. 01. 2015.
Staniša Krsmanović
- 5 istina koje znaju samo mentalno snažne osobe
22. 12. 2014.
Staniša Krsmanović
- Boris Dežulović: Adio pameti
04. 12. 2014.
Anita Momčilović
- "Noć knjige" 12. decembra 2014. od 17 do 24h
04. 11. 2014.
Anita Momčilović
- Uspešno završen 59. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu
03. 09. 2014.
Staniša Krsmanović
- Шта је полуинтелектуалац?
14. 07. 2014.
- Gde su ljudi?
12. 07. 2014.
Siniša Stamatović
- Multi Language - Univerzalni rečnik reči
16. 06. 2014.
- LUK I LIRA
12. 06. 2014.
- SCIENTIA SEXUALIS
Vaš ID :
Prisutni na sajtu:

stanko,
 


Ukupno prisutno na sajtu: 15
Prijavljeni: 1 ||| Gosti: 14
© 1999. - 2018.
Digitalna Srbija pravi
1Sva prava zadržana ||| All rights reserved